Jälkiruuat

Vaniljainen omenapiirakka ja kanelijäätelöä

yli 1 tunti

10 annosta

Ainekset

Omenapiirakka:

Pohja
100 g Juustoportin kirnuvoita
1.5 dl Juustoportin Vapaan lehmän piimää
1.5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle
Omenaviipaleita (5 omenaa)
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Päällinen
1 prk Vapaan lehmän kevytkermaviiliä
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vaniljasokeria

Kanelijäätelö:
2 dl Juustoportin kuohukermaa
2 dl Juustoportin Vapaan Lehmän kevytmaitoa
1,5 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Ohje

Aloita tekemällä piirakan pohja:

  1. Sulata voi.
  2. Laita pohjan aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita keskenään nopeasti.
  3. Kaada taikina n.26-28 cm kokoiseen korkealaitaiseen pyöreään vuokaan.
  4. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi ja kasta viipaleet nopeasti sitruunan mehussa.
  5. Asettele omenat pohjan päälle ja ripottele päälle sokeria.
  6. Sekoita päällisen aineet keskenään ja kaada omenoiden päälle.
  7. Paista uunin kesitasolla 200°C n. 35min. Anna jäähtyä. Tarjoile omenapiirakka kanelijäätelön kera.

Kanelijäätelö:

  1. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään ja pyöritä jäätelökoneessa 15-20 minuuttia.