11/1/2023

Kasvisgalleria varaa tontin Kuopiosta

Kasvisgalleria varaa tontin Pienen Neulamäen yritysalueelta

Voimakkaasti kasvavan Kasvisgallerian toimitilat ovat jäämässä pieneksi, ja sen vuoksi on tehty päätös aloittaa rahoitusneuvottelut ja hankesuunnittelu toiminnan laajentamiseksi. Hanketta varten tehdään myös tonttivaraus Kuopioon. Päätös koko hankkeen toteuttamisesta tehdään kevään aikana.

”Meillä on hyvät ja toimivat tilat Kuopion Leväsellä, mutta ne jäävät auttamatta pieneksi, koska toimintamme kasvaa voimakkaasti. Siksi kartoitamme mahdollisuuksia rakentaa suuremmat toimitilat.” kertoo Juustoportti-konsernin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari.

Kasvisgalleria on Juustoportin omistama ruokatehdas Kuopiossa, joka on aloittanut toimintansa Peltolan perheen maatilalla vuonna 1992. Toiminnan kasvaessa yrityksen toiminnot siirtyivät 2500 m2 tiloihin Leväselle Satulasepänkadun varrelle. Vuonna 2010 Kasvisgalleria liittyi osaksi Juustoportti-konsernia. Kasvisgallerian liikevaihto on tällä hetkellä lähes 10 miljoonaa euroa työllistäen vakinaisesti noin 30 työntekijää. Lisäksi sesonkiaikoina on kymmeniä kausityöntekijöitä.

Juustoportti on kasvanut noin 30 vuodessa pienestä maatilajuustolasta noin 300 henkilöä työllistäväksi perheyritykseksi. Juustoportilla on Jalasjärvellä sijaitsevan meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvisgalleria Kuopiossa ja toimisto Helsingissä. Juustoportin liikevaihto on lähes 90 miljoonaa euroa.

 

Lisätiedot Timo Keski-Kasari +358 40056 7366