Pidempään säilyvä maito
Pidempään säilyvä maito
Juustoportin maidoissa on pidempi säilyvyys, jonka avulla voi vähentää ruokahävikkiä. Miten pidempi säilyvyys on mahdollista?
Juustoportin maito kerätään lähialueen maitotiloilta, jonka jälkeen maito jalostetaan Juustoportin meijerillä uudenlaisella tuotantotekniikalla. Maidon pastöroidaan normaalissa pastörointilämpötilassa (+72 asteessa) ja pakkaus tapahtuu ultrapuhtaalla pakkauslinjalla. Pidempään säilyvään maitoon ei lisätä mitään, eikä maidon maussakaan ole eroa vähemmän säilyviin maitoihin verrattuna.
Kauanko avattu maito säilyy?
Avattu maito säilyy 3-4 vuorokautta oikein säilytettynä. Säilytä maito tarpeeksi kylmässä paikassa jääkaapissa, äläkä pidä sitä kauaa huoneenlämmössä. Huolehdi myös ettei kylmäketju katkea kauppareissujen aikana.
Pidempään säilyvä maito auttaa vähentämään ruokahävikkiä
Pidempään säilyvää maito helpottaa varautumista suurempaan kulutukseen, eikä hukkaa synny säilyvyysajan puitteissa. Näin pidempään säilyvien maitojen avulla voidaan vähentää ruokahävikkiä. Avaamattomana ja oikein säilytettynä maito säilyy hyvälaatuisena parasta ennen -päivään saakka, joskus enemmänkin.
Maitoa hyvinvointitiloilta
Juustoportin maito tulee hyvinvointitiloilta, joilla eläinten hyvinvointi todennetaan säännöllisesti. Juustoportti sai Euroopan ensimmäisenä eläinten hyvinvointia mittaavan Welfare Quality® -sertifikaatin jo vuonna 2017. Lue lisää eläinten hyvinvointia mittaavasta WQ:sta.
Parasta ennen, usein hyvää jälkeenkin
Maito on usein käyttökelpoista vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin, silloin maidon laadun arviointi suoritetaan aistinvaraisesti: Katso, haista ja maista. Mikäli maito näyttää, tuoksuu ja maistuu normaalilta, eikä se juoksetu esim. kuumaan kahviin kaadettaessa, sitä voi käyttää vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin. Valmista maidosta vaikka pannukakkuja, joiden resepti löytyy nettisivuilta.