18/12/2022

Ruokapankki ohjaa lahjoitukset apua tarvitseville

Lahjoitus ruokapankkiin

Juustoportti tekee ympäri vuoden ruokalahjoituksia ruokapankkien kautta. Pasi Hakomäki sanoo, että lahjoituksiin päätyy aina hyväkuntoisia tuotteita.

Niissä voi olla esimerkiksi hyväkuntoisia tuotteita, jotka eivät päiväystensä puolesta enää ennätä kaupan hyllyille. Tuotteet ovat ensiluokkaisia, ja päiväykset riittävät erittäin hyvin ruokapankkien jaossa. Huonoin vaihtoehto on aina se, että hyvä tuote päätyy biojätteeseen.

Ajoittain tuotteissa saattaa olla pieniä muutoksia, joiden vuoksi niitä ei voi välittää normaaleihin myyntikanaviin.

Ruokapankkiin päätyy vaikkapa jugurtti, johon on tullut väärä kansi Hakomäki antaa esimerkin.

Eniten tuotteita menee lähijakeluun Lakeuden Ruoka-apu ry:n kautta, koska se jakaa ruokaa Seinäjoen helluntaiseurakunnan tiloissa päivittäin. Lakeuden Ruoka-apu ry on Etelä-Pohjanmaan suurin ruokapankkitoimija.

Juustoportin lahjoitukset ovat olleet meille merkittävä apu. Kun saadaan isompia määriä, niistä on riittänyt jaettavaa myös naapurikuntiin. Päiväykset ovat riittäneet niin hyvin, että kertalahjoituksesta on riittänyt jaettavaa viikon verran, kiittelee Lakeuden Ruoka-apu ry:n toiminnanjohtaja Tommi Merivirta.

Säännöllisesti ruokaa välitetään myös Seinäjoen seurakunnan ruokapankin kautta, jolla on kaksi jakokertaa viikossa. Soinin ruoka-apu ja Kauhajoen adventtiseurakunta jakavat kumpikin ruokaa kerran viikossa.

Juustoportilla myynnissä työskentelevät Pia Mäntyharju ja Tiina Ala-Kanto ohjaavat tuotteita ruokapankeille.

Pyrin siihen, että jaan ruokaa tasapuolisesti kaikille yhteistyökumppaneille, jos jaettavaa on. Sitä ei ole joka viikko, mutta välillä voi tulla suurempiakin eriä. Silloin yhteistyökumppanina toimii lahtelainen Operaatio Avoin ovi, joka välittää tuotteita ruokapankeille ympäri Suomen, Pia Mäntyharju kertoo.

Moni seura, yhdistys tai kilpailutapahtuma lähestyy myös pyynnöillä. Lahjoitukset arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja edellytyksenä on, että ne sopivat Juustoportin omiin kuljetuksiin. Joulun alla Juustoportti osallistuu myös paikallisiin joulukassikeräyksiin.

 

Lue lisää vastuullisuudestamme