Vuohenmaito

Oletko tutustunut vuohenmaitoon?
Suomalainen vuohenmaito
Juustoportin suomalainen vuohenmaito on raikasta, aromikasta ja maukasta. Vuohenmaito, tai joillekin kutunmaito, maistuu hyvältä kylmänä juomana, tai sitä voi käyttää ruuanlaitossa ja leivonnassa.
Juustoportille vuohenmaitoa tuottavat sopimustilat sijaitsevat läntisessä ja eteläisessä Suomessa, josta keräämme maidon säännöllisesti vuoden ympäri.
Valmistamme vuohenmaidosta maailmallakin palkittuja vuohenjuustoja, sekä pakkaamme vuohenmaitoa nestekartonkipakkaukseen. Yhdessä lehmänmaidon kanssa vuohenmaitoa käytetään Halla-juustoihin ja Keisarinjuustoon.
Lämpökäsittelyn ansiosta UHT-maito säilyy avaamattomana huoneenlämmössä pakkauksessa merkittyyn päivämäärään asti. Avattuna purkki tulee sen sijaan säilyttää jääkaapissa.
Tutustu vuohenmaidosta valmistettuihin tuotteisiimme tai kokeile valmistaa herkullinen pannukakku vuohenmaidosta – katso resepti verkkosivuiltamme.
Ps. Olemme saaneet kuluttajilta palautetta, että osa lehmänmaidolle herkistyneistä pystyy käyttämään ruokavaliossaan vuohenmaitoa sen rasvojen ja proteiinin hyvän sulavuuden vuoksi.
Koiranomistat ovat myös kertoneet kutunmaidon olevan oivallinen apu pentujen ruokintaan. Tässä Ylen juttu aiheesta.
Wikipedian mukaan vuohenmaidon osuus maailmassa oli 2,4 % kaikesta maidontuotannosta vuonna 2013. Valtaosa siitä on tuotettu Aasiassa ja Afrikassa.