Ainekset
Taikina:
125 g Juustoportti Kirnuvoita
3 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
2–3 rkl kylmää vettä
Täyte:
3,3 dl Juustoportti Ruokakerma sipuli
1 pkt Juustoportti Brandy-pähkinäjuustoa
200 g metsäsieniä (esim. kantarelleja tai suppilovahveroita)
1 pieni purjo
3 kananmunaa
1 rkl kirnuvoita paistamiseen
suolaa ja pippuria
Lisäksi:
Kirnuvoita vuoan voiteluun
Ohje
- Nypi kylmä, kuutioitu kirnuvoi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi vähitellen ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24–26 cm) kirnuvoilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Puhdista ja revi sienet. Leikkaa purjo renkaiksi. Kuullota sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää kirnuvoi sekä purjo ja jatka kypsentämistä kunnes purjo on pehmennyt hieman. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetken aikaa.
- Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
- Raasta juusto ja sekoita se kulhossa ruokakerman ja kananmunien kanssa. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Levitä sienet ja purjo esipaistetun pohjan päälle. Kaada kermaseos päälle.
- Jatka paistamista 200 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja täyte hyytynyt. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.