23/6/2024

Aito kirnuvoi tehdään kirnuamalla

Juustoportilla tehdään aitoa kirnuvoita

Aivan kuin se tehtiin jo vuosikymmeniä sitten

Moni muistaa museoista tai vanhoista kuvista tutun puisen korkeareunaisen voikirnun, jossa voi valmistettiin käsin kirnuamalla. Sellaista ei enää käytetä, mutta kirnuamisen periaate on edelleen sama. Kun Juustoportin kirnuvoita tehdään, kermaa sisältävää kirnua pyöritetään, kunnes kirnupiimä on erottunut voirakeista. Ne huuhdellaan kylmällä vedellä, lisätään suolaa ja hapatetta. Sen jälkeen voita vaivataan niin kauan, että se on valmista. Sitten kirnuvoi pakataan paketteihin ja lähetetään kauppoihin.

Kirnuvoita on saatavilla myös luomuna ja laktoosittomana.


Puhtaista, lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistetussa voissa maistuvat perinteet ja raikas voin maku. Kullankeltainen väri ei synny väriaineista, eikä maku keinotekoisesti.


Leivälle, leivontaan tai ruoanlaittoon

Kokeile aitoa kirnuvoita paistamiseen, sillä se ei räisky pannulla. Moni kokki onkin kehunut kirnuvoita parhaaksi paistamiseen. Kirnuvoi sopii hyvin monipuolisesti ruoanlaittoon, leivontaan ja levitteeksi. Sen rikas maku tekee siitä erityisen suositun leivän päällä, jossa aidon kirnuvoin maku pääsee oikeuksiinsa. Ripaus merisuolaa kirnuvoin päälle, niin makunautinto on vailla vertaa!

Katso inspiraatioita resepteistämme ja kokeile vaikka näitä:

Grillatut kasvikset ja kaprisvoi

Juustoportin paremmat hölskypotut

Donitsileivokset

Hurmaava minttusuklaakakku

Maailman helpoin kakku

Onnellisten pannukakut

Juustoportin kinkku-juustopiirakka

Kaupoissa kautta maan!

Löydät Juustoportin kirnuvoit kaupoista kautta maan. Mutta mikäli voita ei vielä löydy lähikaupastasi, kannattaa kysyä kauppaa tilaamaan, se usein onnistuu!

 


Tiesitkö että kirnuvoin valmistuksen yhteydessä syntyy kirnupiimää? Kirnupiimä on happaman pehmeää ja hieman pikanttista, raikasta vaikka janojuomana! Oletko jo maistanut?

Tutustu kirnupiimään täällä.

Tutustu tuotteisiin