Alkuruuat

Harri Syrjäsen savulohisalaatti kermaviilikastikkeella

Ainekset

1 prk Juustoportti Pehmeä Kermaviili (250 g)
1 kg keitettyjä varhaisperunoita
300 g lämminsavulohta
2 valkosipulinkynttä
3 kevätsipulia
1 omena
1/2 kurkku
1/4 ruukkua tilliä
2 rkl kapriksia
80 g rucolaa
1/2 sitruuna
0,5 dl oliiviöljyä

Ohje

Pilko keitetyt varhaisperunat sekä viipaloi kurkku puolirenkaiksi. Kuutioi omena ja leikkaa kevätsipuli sekä valkosipuli. Silppua tilli. Leikkaa sitruuna halki. Kaada ainekset isoon kulhoon ja lorauta oliiviöljyä sekaan. Lisää Juustoportin Pehmeä kermaviili sekä puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ainekset hyvin ja lisää lopuksi lohi paloina joukkoon.