Alkuruuat

Parsapiirakka VEGE (vegaaninen & gluteeniton)

n. 10 annosta

Kuva parsapiirakasta, gluteeniton ja vegaaninen

Ainekset

Pohja:

3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3/4 dl öljyä
1 prk (200 g) Friendly Viking’s Sour Oatia

Täyte:

300 g haluamaasi maustettua tofua
1 prk (200 g) Friendly Viking’s Sour Oatia
1 dl Friendly Viking’s kaurajuomaa
0,5 tl suolaa
1-2 kevätsipulia
500 g tankoparsoja
(pinjansiemeniä)

Ohje

1. Mittaa kulhoon kaikki pohjan kuivat aineet ja sekoita. Lisää joukkoon öljy sekä Sour Oat ja työstä aineksista käsin yhtenäinen taikina. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin vaivata. Nosta taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Kuivaa tofupala puristamalla sitä talouspaperipalojen välissä. Lisää kuivattu tofu, Sour Oat, kaurajuoma sekä suola blenderiin ja blendaa ainekset samettiseksi massaksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella.
3. Pilko kevätsipulit ohuiksi renkaiksi ja poista tankoparsoista kovat kannat.
4. Laita tässä välissä uuni lämpiämään 200 asteeseen.
5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Levitä pohjan päälle reilusti pilkottua kevätsipulia ja kaada seuraavaksi pohjan päälle blendattu täyte. Asettele viimeiseksi tankoparsat täytteen päälle haluamallasi tavalla.
6. Kypsennä parsapiirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ja pinta ovat saaneet kauniin värin.
7. Koristele halutessasi piirakka paistinpannulla paahdetuilla pinjansiemenillä.

Tutustu Friendly Viking’s Sour Oatiin