Ainekset
½ prk (n. 75 g) Juustoportti Crème Fraîchea (säästä loput kastiketta varten)
400 g jauhoista perunaa
100 g maa-artisokkaa
1 valkosipulinkynsi
1 pkt (175 g) Juustoportti Vuohen Grand Reserve -juustoa (noin 2/3 raastettuna ja loput kuutioina)
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ tl muskottipähkinää
suolaa ja pippuria
Paneeraukseen ja paistamiseen:
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
1 l öljyä
Kastike:
1,5 prk Juustoportti Crème Fraîchea
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa ja pippuria
½ tl valkosipulijauhetta
Ohje
- Kuori ja paloittele perunat ja maa-artisokat. Raasta 2/3 juustosta ja kuutioi loput (tarvitset noin 15 kuutiota).
- Keitä perunat ja maa-artisokat kuoritun valkosipulinkynnen kanssa suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Valuta ja survo muusiksi.
- Lisää lämpimään muusiin Crème Fraîche, raastettu juusto, ruohosipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
- Ota ruokalusikallinen massaa, litistä kädessä ja kätke keskelle juustokuutio. Muotoile tiiviiksi krokettipalloksi niin, että juusto jää piiloon.
- Paneeroi kroketit pyörittelemällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Paista kroketteja erissä, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Nosta talouspaperille valumaan.
- Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään. Tarjoile kastike lämpimien krokettien kanssa.