Alkuruuat

Peruna & maa-artisokkakroketit

Aktiivinen: 45 min + passiivinen 1 h

noin 15 krokettia

Ainekset

½ prk (n. 75 g) Juustoportti Crème Fraîchea (säästä loput kastiketta varten)
400 g jauhoista perunaa
100 g maa-artisokkaa
1 valkosipulinkynsi
1 pkt (175 g) Juustoportti Vuohen Grand Reserve -juustoa (noin 2/3 raastettuna ja loput kuutioina)
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ tl muskottipähkinää
suolaa ja pippuria

Paneeraukseen ja paistamiseen:
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
1 l öljyä

Kastike:
1,5 prk Juustoportti Crème Fraîchea
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa ja pippuria
½ tl valkosipulijauhetta

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat ja maa-artisokat. Raasta 2/3 juustosta ja kuutioi loput (tarvitset noin 15 kuutiota).
  2. Keitä perunat ja maa-artisokat kuoritun valkosipulinkynnen kanssa suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Valuta ja survo muusiksi.
  3. Lisää lämpimään muusiin Crème Fraîche, raastettu juusto, ruohosipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  4. Ota ruokalusikallinen massaa, litistä kädessä ja kätke keskelle juustokuutio. Muotoile tiiviiksi krokettipalloksi niin, että juusto jää piiloon.
  5. Paneeroi kroketit pyörittelemällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  6. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Paista kroketteja erissä, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Nosta talouspaperille valumaan.
  7. Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään. Tarjoile kastike lämpimien krokettien kanssa.

Käytä näitä