Pääruuat

Ceasar-salaatti

n. 45 min

4 annosta

Ainekset

Kastike:
6 sardellifileetä tai
3 anjovisfileetä
1 valkosipulin kynsi
2 tl sitruunan mehua
1 kananmunan keltuainen
vastarouhittua mustapippuria
0,75 dl oliiviöljyä

Salaatti:
2 ruukkua roomansalaattia tai
200 g jäävuorisalaattia
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
150 g Juustoportin GR tai Vuohen GR Grand Reserve-juustoa

Ohje

Krutongit:

  1. Kuutioi kuorettomiksi leikatut leipäviipaleet ja ruskista leipäkuutiot oliiviöljyssä.

Kastike:

  1. Pane sardellifileet, pilkottu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu tehosekoittimeen.
  2. Lisää öljy ohuena nauhan koko ajan tehokkaasti sekoittaen.
  3. Mausta kastike vastarouhitulla mustapippurilla.

Salaatti:

  1. Pese ja valuta salaatti hyvin.
  2. Leikkaa kuoritut kananmunat lohkoiksi.
  3. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi tai raasta se karkeaksi raasteeksi.
  4. Revi tai leikkaa salaatinlehdet ja pane ne juuston, kanamunalohkojen ja kastikkeen kanssa laakeaan kulhoon.
  5. Sekoita salaatti kevyesti nostellen.
  6. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan tai annostele se lautasille. Rouhi kierros mustapippuria suoraan myllystä salaatin päälle. Ripottele krutongit pinnalle ja tarjoa heti.