Pääruuat

Kesäinen Halla-salaatti Hans Välimäen tapaan

10-15 min

2 - 4 annosta

Kesäinen Halla-salaatti

Ainekset

Grillattu salaatti

4-8 parsaa esikeitettyinä

8-16 mansikkaa puolitettuina

1-2 kokonaista Halla-juustoa siivutettuna

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 avokadoa

basilikaa

korianteria

4-5 rkl chimichurri-kastiketta

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Chimichurri

4-5 rkl hienoksi silputtua korianteria

4-5 rkl hienoksi silputtua lehtipersiljaa

2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja raastettuna

1-2 salottisipulia kuorittuina ja hienonnettuina

1 punainen tai vihreä chili hienonnettuna

5-6 rkl hyvää oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

½ limen mehu

1 rkl sitruunanmehua

suolaa ja pippuria

Ohje

Grillattu salaatti

Penslaa parsat, kivettömät avokadon puolikkaat (kuoressaan) ja mansikat oliiviöljyllä. Sivele Halla-juustojen päälle juoksevaa hunajaa. Grillaa kaikki siten, että saavat kauniin pinnan. Irrota avokadon puolikkaat kuoristaan, leikkaa ne pienemmiksi palasiksi ja kokoa lautaselle kauniisti. Mausta chimichurri-kastikkeella ja viimeistele suolalla, pippurilla, korianterilla ja tuoreella basilikalla.

Chimichurri-kastike

Sekoita ainekset keskenään, anna maustua ja tarjoile Halla-salaatin kera.

Kesäinen ja helppo Halla-salaatti Hans Välimäen tapaan. Onnistut varmasti!

Halla-juuston tuotetiedot löydät täältä.