10-15 min
2 - 4 annosta
Grillattu salaatti
4-8 parsaa esikeitettyinä
8-16 mansikkaa puolitettuina
1-2 Halla-juustoa siivutettuna
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 avokadoa
basilikaa
korianteria
4-5 rkl chimichurri-kastiketta
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Chimichurri
4-5 rkl hienoksi silputtua korianteria
4-5 rkl hienoksi silputtua lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja raastettuna
1-2 salottisipulia kuorittuina ja hienonnettuina
1 punainen tai vihreä chili hienonnettuna
5-6 rkl hyvää oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
½ limen mehu
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
Grillattu salaatti
Penslaa parsat, kivettömät avokadon puolikkaat (kuoressaan) ja mansikat oliiviöljyllä. Sivele Halla-juustojen päälle juoksevaa hunajaa. Grillaa kaikki siten, että saavat kauniin pinnan. Irrota avokadon puolikkaat kuoristaan, leikkaa ne pienemmiksi palasiksi ja kokoa lautaselle kauniisti. Mausta chimichurri-kastikkeella ja viimeistele suolalla, pippurilla, korianterilla ja tuoreella basilikalla.
Chimichurri-kastike
Sekoita ainekset keskenään, anna maustua ja tarjoile Halla-salaatin kera.
Kesäinen ja helppo Halla-salaatti Hans Välimäen tapaan. Onnistut varmasti!
Halla-juuston tuotetiedot löydät täältä.