Ainekset
250 g makaronia
vettä keittämiseen
suolaa keitinveteen
1 keskikokoinen sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 pkt härkistä tai nyhtökauraa
ripaus suolaa
reilu rouhaisu mustapippuria
2 dl Juustoportin kaurajuomaa
2 ½ dl pippurilla maustettua kaurakermaa
Tarjoiluun:
ketsuppia
Ohje
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valuta ja siirrä syrjään odottamaan.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita 5 – 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Lisää pannulle härkis tai nyhtökaura. Paista pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita pasta ja sipuli-härkisseos uunivuoassa. Kaada päälle kaurajuoma ja –kerma.
- Kypsennä makaronilaatikkoa uunissa noin 30 minuuttia.
- Tarjoile halutessasi ketsupin kera.