Pääruuat

Pippurinen makaronilaatikko VEGE

Ainekset

250 g makaronia
vettä keittämiseen
suolaa keitinveteen
1 keskikokoinen sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 pkt härkistä tai nyhtökauraa
ripaus suolaa
reilu rouhaisu mustapippuria
2 dl Juustoportin kaurajuomaa
2 ½ dl pippurilla maustettua kaurakermaa

Tarjoiluun:
ketsuppia

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valuta ja siirrä syrjään odottamaan.
  3. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita 5 – 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
  4. Lisää pannulle härkis tai nyhtökaura. Paista pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Sekoita pasta ja sipuli-härkisseos uunivuoassa. Kaada päälle kaurajuoma ja –kerma.
  6. Kypsennä makaronilaatikkoa uunissa noin 30 minuuttia.
  7. Tarjoile halutessasi ketsupin kera.