Pääruuat

Hans Välimäen resepti grillatusta Hallasta, tabboulehista ja jalapenojogurtista

20-25 min.

2 - 4 annosta

Halla-salaatti

Ainekset

Halla-juustot

500 – 600 g Juustoportin Halla-juustoa

½ dl oliiviöljyä

Jalapenojogurtti

1-2 valkosipulin kynttä

2-3 rkl tuoretta minttua silputtuna

4 dl Juustoportin Vapaan lehmän AB-jogurttia

1-2 jalapenoa

½ tl suolaa

pippuria

(ruohosipulia)

Tabbouleh

400 g bulguria turvotettuna tai kypsennettynä (riippuu bulgurista)

3-4 dl vettä

1/ 2 pnt lehtipersiljaa hienonnettuna

1/ 2 pnt minttua hienonnettuna

500 g kirsikkatomaatteja puolitettuina ja hieman valutettuina

200 g kypsiä tomaatteja pieniksi leikattuna ja hieman valutettuina

3-4 valkosipulin kynttä murskattuna

3-4 rkl kevätsipulia hienonnettuna

4-5 rkl korianteria hienonnettuna

(3-4 rkl granaattiomenan siemeniä)

vesimelonia maun mukaan (poista kuoret ja siemenet)

0,5- 1 dl sitruunanmehua

suolaa, pippuria maun mukaan

1 dl oliiviöljyä

Ohje

Halla-juustot

Siivuta Halla-juusto ja hiero öljyä juuston pintaa. Grillaa rapeaksi molemmin puolin ja tarjoile välittömästi jalapenojogurtin ja tabboulehin kera.

Jalapenojogurtti 

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja jos on esimerkiksi liian hapanta, niin lisää hieman sokeria. Tarkista maku ja tarjoile.

Tabbouleh

Turvota tai keitä bulguri, jotkut lajit vaativat hieman keittoa. Ole kuitenkin tarkkana, sillä ne kypsyvät todella nopeasti. Kaada bulgur kulhon pohjalle ja lisää vesi. Sekoita ja anna turvota hetki. Lisää loput ainekset, tarkista maku ja tarjoile.

Yrttejä saa olla tässä ruokalajissa todella paljon, sillä ne nimenomaan antavat koko tarjottavalle maun ja sisällön.

Halla-juuston tuotetiedot löydät täältä. 

Hans Välimäen valmistusvideo täällä.