Ainekset
8 kananmunaa
1 dl Juustoportti ruoka- tai kuohukermaa
200 g Juustoportti kermaviiliä (1/2 purkkia kermaviiliä kerma-munaseoksen sekaan ja 1/2 purkkia maustettuna frittatan päälle)
200 g porkkanoita
1 iso paprika
15–20 cm pala purjoa (tai kevätsipulia sama määrä)
1 iso punasipuli
100 g herkkusieniä
2–3 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
ripaus timjamia
1/2 dl tuoretta basilikaa
10 kirsikkatomaattia
100–150 g Juustoportti Isabella kermajuustoa
1/2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
Ohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa porkkanoista hienoja suikaleita tai raasta karkeaksi raasteeksi.
- Viipaloi paprika, sipuli, purjo ja herkkusienet.
- Kuumenna pannu ja lisää sinne öljyä. Lisää kuumalle pannulle porkkana- ja paprikasuikaleet. Paista n. 5 minuutin ajan. Lisää pannulle purjo, sipuli, valkosipulimurska ja herkkusienet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella timjamia. Paista kasviksia vielä parin minuutin ajan. Lopuksi lisää kasvisten joukkoon hienonnettu basilika.
- Sekoita kulhossa rikotut munat, kerma, persiljasilppu ja ½ purkkia kermaviiliä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Voitele uunivuoka/ uunipannu (halk n. 30cm) tai vuoraa se leivinpaperilla.
- Levitä kasvikset uunivuuan pohjalle. Kaada muna-kermaseos kasvisten päälle.
- Levitä juustoraaste. Lisää kirsikkatomaatit.
- Sekoita jäljelle jääneeseen kermaviiliin 1 tl sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Lusikoi pieniä annoksia maustettua kermaviiliä frittatan päälle.
- Laita vuoka uuniin puolen tunnin ajaksi tai kunnes frittata on hyytynyt.
- Levitä paahdetut auringonkukansiemenet fritatan päälle. Leikkaa paloiksi ja tarjoile frittata leivän ja raikkaan salaatin kanssa.
Resepti Sonja W avokadoa&sitruunaa