Pääruuat

Kasvisfrittata

Ainekset

8 kananmunaa
1 dl Juustoportti ruoka- tai kuohukermaa
200 g Juustoportti kermaviiliä (1/2 purkkia kermaviiliä kerma-munaseoksen sekaan ja 1/2 purkkia maustettuna frittatan päälle)
200 g porkkanoita
1 iso paprika
15–20 cm pala purjoa (tai kevätsipulia sama määrä)
1 iso punasipuli
100 g herkkusieniä
2–3 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
ripaus timjamia
1/2 dl tuoretta basilikaa
10 kirsikkatomaattia
100–150 g Juustoportti Isabella kermajuustoa
1/2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa porkkanoista hienoja suikaleita tai raasta karkeaksi raasteeksi.
  3. Viipaloi paprika, sipuli, purjo ja herkkusienet.
  4. Kuumenna pannu ja lisää sinne öljyä. Lisää kuumalle pannulle porkkana- ja paprikasuikaleet. Paista n. 5 minuutin ajan. Lisää pannulle purjo, sipuli, valkosipulimurska ja herkkusienet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella timjamia. Paista kasviksia vielä parin minuutin ajan. Lopuksi lisää kasvisten joukkoon hienonnettu basilika.
  5. Sekoita kulhossa rikotut munat, kerma, persiljasilppu ja ½ purkkia kermaviiliä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Voitele uunivuoka/ uunipannu (halk n. 30cm) tai vuoraa se leivinpaperilla.
  7. Levitä kasvikset uunivuuan pohjalle. Kaada muna-kermaseos kasvisten päälle.
  8. Levitä juustoraaste. Lisää kirsikkatomaatit.
  9. Sekoita jäljelle jääneeseen kermaviiliin 1 tl sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Lusikoi pieniä annoksia maustettua kermaviiliä frittatan päälle.
  10. Laita vuoka uuniin puolen tunnin ajaksi tai kunnes frittata on hyytynyt.
  11. Levitä paahdetut auringonkukansiemenet fritatan päälle. Leikkaa paloiksi ja tarjoile frittata leivän ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti Sonja W avokadoa&sitruunaa

Käytä näitä