15 minuuttia
3-4 annosta
Muikut tai kukkakaalit:
500 g muikkuja tai kukkakaalia
1½ dl korppujauhoja
n. 1 tl suolaa
⅓ tl jauhettua valkopippuria tai chilijauhetta
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Raikas KauraKevi-kastike:
2 dl Juustoportin KauraKeviä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl rosépippuria
1 rkl hienonnettua tilliä tai timjamia
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua (luomu)sitruunankuorta
Perkaa muikut tai osta valmiiksi perattuja muikkuja.
Sekoita syvällä lautasella korppujauhot ja mausteet. Pyörittele muikut seoksessa. Kuumenna pannu, sulata rasva ja paista muikut miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi ja kypsiksi molemmin puolin. Käytä vegaaneille kukkakaalin pieniä paloja. Pyörittele ne ensin pannulla rasvassa ja vasta sen jälkeen korppujauhoissa. Laita takaisin pannulle paistumaan n. 10 minuutiksi ja kääntele välillä, jotta saat tasaisen paistotuloksen.
Valmista muikkujen tai kasvisten paistuessa kastike: Sekoita KauraKeviin muut ainekset ja laita tarjolle. Nauti muikut ja kukkakaalinpalat kuumina kastikkeen kanssa.
Resepti: Arja Elina Laine, KAURAKIRJA (Readme 2020)