Pääruuat

Kaurapellon kesäkeitto

alle 60 min

4 annosta

Ainekset

5 dl vettä
2 tl suolaa
2 porkkanaa
6 pientä perunaa
¼ pientä kukkakaalia
¼ fenkolia
1 dl herneitä
4 dl Juustoportin kaurajuomaa
1 kasvisfondi

Pinnalle runsaasti tuoretta ruohosipulia

Ohje

  1. Kuori porkkanat, leikkaa pieniksi paloiksi. Pese ja lohko perunat ja paloittele kukkakaali kukintoihin. Hienonna fenkoli.
  2. Kiehauta vesi, lisää suola ja perunat, porkkanat, fenkoli ja kukkakaali. Keitä hyvin napakoiksi.
  3. Lisää kaurajuoma, kasvisfondi ja herneet.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista, että kasvikset ovat kypsiä. Tarjoile keitto runsaan ruohosipulisilpun kanssa.