Pääruuat

Sienilasagne VEGE (vegaaninen, gluteeniton)

6 annosta

Ainekset

Paistetut sienet
400 g ruskeita herkkusieniä tai muita sieniä
öljyä
1 sipuli
1 tl timjamia
¼-½ tl suolaa
mustapippuria

Kasvikset
öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 isoa porkkanaa

Kaura-bechamel
5 rkl öljyä
5 rkl riisijauhoja
7-8 dl Juustoportti kaurajuomaa
½ tl muskottia
1,5 tl suolaa

Päällinen
2 prk (2 x 200 g) Juustoportti Kaurakeviä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1 tl sipulijauhetta
1 tl suolaa

1 pkt (gluteenittomia) lasagnelevyjä
1 pkt terttuluumutomaatteja
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Aloita kaura-bechamelista: Laita öljy kattilaan, kuumenna ja lisää riisijauhot. Anna porista noin 6-7min. Kuumenna sillä aikaa kaurajuoma. Kaada kuuma kaurajuoma kattilaan vähitellen koko ajan vispaten. Lisää kaurajuomaa vain sen verran, että saat kastikkeesta kermaista ja paksua. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia, mutta sekoita usein ettei kastike pala pohjaan. Lisää viimeisenä suola ja muskottipähkinä. Nosta odottamaan.
  2. Paista sen jälkeen sienet: Paloittele tai viipaloi sienet. Hienonna sipuli Laita sienet paistinpannulle ilman öljyä ja paista kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja sienten koko on puolittunut. Lisää sitten loraus öljyä ja hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja timjamilla. Jätä odottamaan.
  3. Kasvikset: Hienonna valkosipulit ja sipuli. Viipaloi kesäkurpitsa kolikoiksi ja paloittele porkkana. Lorauta öljyä pannulle ja paista valkosipulia hetki, lisää hienonnettu sipuli, kesäkurpitsat ja porkkanat. Paistele hetki, mutta älä ylikypsennä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta levyltä.
  4. Päällinen: Sekoita kulhossa Kaurakevi, ravintohiiva sekä sipulijauhe ja suola.
  5. Lasagnen kokoaminen: Lusikoi uunivuoan pohjalle 1/4 bechamel-kastikkeesta. Lado päälle tiiviisti lasagnelevyjä. Lisää lasagnelevyjen päälle jälleen 1/4 bechamel-kastikkeesta ja ⅓ kasviksista ja ⅓ sienistä. Lado päälle jälleen tiivis kerros lasagnelevyjä. Toista vielä kaksi kertaa, mutta tee viimeinen kerros ilman lasagnelevyjä. Päällystä lasagne Kaurakevi-ravintohiiva seoksella ja viimeistele terttuluumutomaateilla.
  6. Paista lasagnea 175 asteessa noin 45-55min. Anna vetäytyä puolisen tuntia ja tarjoa tuoreen basilikan kanssa.

Käytä tätä