Pääruuat

Moussaka VEGE (vegaaninen ja gluteeniton)

aktiivinen 30 minuuttia, passiivinen 30 minuuttia

8 annosta

Ainekset

2 munakoisoa + öljyä

Täyte:
200-300 g haluamaasi kasviproteiinivalmistetta
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
2 tl (savu)paprikajauhetta
1 tl kanelia
½ tl suolaa
mustapippuria
chiliä maun mukaan

Valkokastike:
2 rkl öljyä tai margariinia
3 rkl riisijauhoja (tai vehnäjauhoja)
5 dl Juustoportti kaurajuomaa
¾ tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
ripaus mustapippuria ja muskottipähkinää
0,5 dl ravintohiivahiutaleita ja/tai 20g vegaanista ”parmesaania”

+ halutessasi vegaanista ”juustoa” päälle

Ohje

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Viipaloi munakoisot noin puolen sentin paksuisiksi kolikoiksi. Levitä ne kahdelle uunipellille, lorauta päälle öljyä ja ripottele niille suolaa. Paista uunissa n. 30 minuuttia, vaihda puolivälissä peltien paikkaa, jotta ne paistuvat tasaisesti.
  3. Tee sillä aikaa valkokastike: Kuullota jauhoja öljyssä/margariinissa pikkuhetki. Lisää kaurajuoma, suola, mausteet ja ravintohiivahiutaleet ja/tai ”parmesaani”. Anna kiehua koko ajan sekoittaen kunnes kastike paksuuntuu (noin 10-15 minuuttia). Jätä odottamaan.
  4. Tee sitten täyte: Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää loput ainekset ja anna hautua hetki (5 minuuttia riittää).
  5. Kun munakoisot tulevat uunista, kokoa moussaka: levitä uunivuoan pohjalle puolet täytteestä. Lado päälle lomittain puolet munakoisoista ja kaada päälle puolet valkokastikkeesta. Toista (ensin täyte, sitten munakoisot, lopuksi valkokastike). Voit halutessasi ripotella päälle vegaanista ”juustoa”.
  6. Nosta vuoka uuniin ja paista noin 30 minuuttia.