Pääruuat

Marokkolainen bataatti-kikhernesalaatti ja tahinikastike VEGE

Ainekset

2 keskikokoista bataattia (noin 800 g)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl za’atar-mausteseosta
½ tl suolaa
1 tlk (240 g) kikherneitä
½ rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1 ½ dl neljän viljan ateriajyviä (tai esim. couscousia tai kvinoaa)
vettä keittämiseen
suolaa keitinveteen
1 granaattiomena
1 ruukku tuoretta korianteria
kourallinen paahdettuja ja suolattuja manteleita

Tahinikastike:
2 rkl tahinia
½ dl Juustoportti kaurajuomaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa

Ohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja kuutioi bataatti. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä, za’atar-mausteseos sekä suola. Kaada bataatit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  3. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita joukkoon ½ rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
  4. Lisää kikherneet uuninpellille bataattien viereen. Paahda vielä noin 10 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt.
  5. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  6. Irrota granaattiomenasta siemenet. Silppua korianteri. Rouhi manteleita hieman.
  7. Valmista kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku.
  8. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja viimeistele tahinikastikkeella. Salaatti maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä.