Pääruuat

Kantarelli Vuohen GR-juustorisotto

4 annosta

Ainekset

4-5 dl tuoreita kantarelleja
1-2 rkl Juustoportin kirnuvoita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl laadukasta öljyä
2 rkl puristettua sitruunan mehua
3 dl risottoriisiä
1 tl kuivattua timjamia
9-10 dl kasvislientä
1 pkt (150 g) Juustoportin Vuohen Grand Reserve GR juustoraastetta tai Vuohen GR juustoa raastettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
persiljaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä parin minuutin ajan ja lisää riisi. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  2. Lisää sitruunamehu ja timjami. Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Laita kasarin kansi päälle ja lisää kasvisliemi muutamassa erässä n. 4-5 minuutin välein.
  3. Kun riisi on sopivan kypsää, lisää juustoraaste ja tarvittaessa vielä kasvislientä. Risotto saa olla valuvaista.
  4. Tarkista maku, mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kuumenna erillisellä pannulla voi ja paista puhdistetut kantarellit kauniin kullanruskeiksi. Voit lisätä sienet risottomassaan tai tarjoilla ne risoton päällä. Viimeistele annokset silputulla persiljalla.
  6. Laita tarjolle myös Vuohen Grand Reserve-juustoa.