Ainekset
50 g Juustoportin kirnuvoita
1 sipuli
1 l suppilovahveroita
2 tl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
2 dl Juustoportin ruoka- tai kuohukermaa
150 g Juustoportin smetanaa
mustapippuria
persiljaa
Ohje
- Esikäsittele sienet puhdistamalla ne ja halutessasi hienonna sienet. Paista sieniä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut niistä.
- Hienonna sipuli ja lisää kattilaan voin ja sokerin kanssa. Kääntele kunnes sipuli on hieman pehmennyt. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.
- Lisää joukkoon vesi ja kasvisfondi sekä kerma. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes keitto sakenee. Mausta mustapippurilla ja persiljalla oman maun mukaan. Tarjoile keitto smetananokareen kera sekä koristele mustapippurilla ja persiljalla.