Pääruuat

Kermainen suppilovahverokeitto

alle 40 min

4-5 annosta

Ainekset

50 g Juustoportin kirnuvoita
1 sipuli
1 l suppilovahveroita
2 tl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
2 dl Juustoportin kuohukermaa
150 g Juustoportin Vapaan lehmän Créme Fraîchea
mustapippuria
persiljaa

Ohje

  1. Esikäsittele sienet puhdistamalla ne ja halutessasi hienonna sienet. Paista sieniä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut niistä.
  2. Hienonna sipuli ja lisää kattilaan voin ja sokerin kanssa. Kääntele kunnes sipuli on hieman pehmennyt. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.
  3. Lisää joukkoon vesi ja kasvisfondi sekä kuohukerma. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes keitto sakenee. Mausta mustapippurilla ja persiljalla oman maun mukaan. Tarjoile keitto Créme Fraîche nokareen kera sekä koristele mustapippurilla ja persiljalla.