Pääruuat

Burgerit Halla-juustosta

2 kpl

Kauden parhaat burgerit syntyvät tällä ohjeella, jonka Harri Syrjänen on meille tehnyt. Ota testiin ja herkuttele!

Ainekset

2 pkt Juustoportin Halla-juustoa
1 prk (150 g) Juustoportin Crème Fraîchea
2 hampurilaissämpylää
2 tomaattia
1 avocado
1/2 kurkku
1 lime
1/2 dl etikkaa
2 rkl sokeria
2 dl vettä
nippu minttua
1 dl öljyä
1 tl chilipulveria
1 tl savupaprika jauhetta
1 tl juustokuminaa
Suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita Juustoportin Creme Fraichen joukkoon limen kuorta, 1/2 limen mehu, hakattua minttua ja 1 tl sokeria. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Leikkaa kurkku pitkittäin ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Sekoita marinadiin etikka, sokeri ja vesi. Laita kurkku sekaan ja sekoita. Anna marinoitua vähintään 30 min.
  3. Valmista maustekastike Hallalle. Sekoita keskenään öljyä, chilipulveria, savupaprikaa ja juustokuminaa.
  4. Lämmitä grilli. Leikkaa Halla juusto siivuiksi ja grillaa kaunis pinta. Pensselöi maustekastike pintaan ja kääntele hetki. Sitten kaikki on kasausta vaille valmista!

Käytä näitä