Pääruuat

Härkäruukku

Juustoportin pippurikermaa voi käyttää monenlaiseen kokkailuun. Kokeile vaikka kastikkeisiin, keittoihin, uuniruokiin ja pastoihin.

Ainekset

2 prk Juustoportti Ruokakerma 10 % kolme pippuria
700 g naudan sisä- tai paahtopaistia
4 dl kantarelleja
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
30 g Juustoportti Kirnuvoita
suolaa
koristeeksi esim. persiljaa

Ohje

  1. Suikaloi paisti. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi ja silppua valkosipuli.
  2. Kuumenna pannu ja lisää voi. Paista paistisuikaleisiin hyvä väri, mausta suolalla ja kaada uunipataan.
  3. Kuullota pari minuuttia punasipuleita ja kantarelleja. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetken ja kaada pataan.
  4. Lisää pataan 2 prk Juustoportin pippurikerma. Sekoita hyvin ja laita kansi (tai foliota) päälle ja hauduta uunissa 160 asteessa noin 1-1,5 h. Jos neste haihtuu haudutuksen aikana, niin lisää loraus vettä sekaan.
  5. Tarjoile esim. riisin kanssa.

Käytä näitä