Pääruuat

Kasviscurry

Aktiivinen: 20 min + passiivinen: 25 min

4

Ainekset

1 prk (150 g) Juustoportti maustamatonta turkkilaista jogurttia
500 g kurpitsaa (esim. hokkaido tai myskikurpitsaa)
2 porkkanaa
3 perunaa
½ kukkakaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 rkl öljyä
4 tl currytahnaa (esim. Tikka Masala -tahnaa)
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
n. 5–7 dl kasvislientä
suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:
Juustoportti maustamatonta turkkilaista jogurttia
korianteria

Ohje

1. Kuori ja paloittele kurpitsa, porkkanat ja perunat reilun suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kukkakaali muiden kasvisten kanssa saman kokoisiksi kukinnoiksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna myös chili.

3. Kuumenna öljy laakeassa pannussa. Kypsennä sipuleita ja chiliä muutama minuutti.

4. Lisää currytahna, kurkuma ja juustokumina. Paista hetki.

5. Lisää loput kasvikset. Sekoita ja anna kypsyä hetken aikaa.

6. Kaada päälle kasvisliemi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kypsyä kevyesti poreillen, kannen alla, 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Sekoita currya kypsennyksen aikana muutaman kerran ja lisää nestettä tarvittaessa.

7. Ota pannu pois liedeltä ja anna curryn jäähtyä hetki. Sekoita turkkilainen jogurtti hieman jäähtyneen curryn joukkoon.

8. Tarjoile kvinoan kanssa. Viimeistele annokset turkkilaisella jogurtilla ja korianterilla.

Käytä näitä