Välipalat

Leipäjuusto-parsapiirakka

Valmistusaika 2 tuntia + pohjan jäähtyminen

8–10 palaa

Ainekset

Pohja
100 g Juustoportti kirnuvoita
1 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl (100 g) Juustoportti Vuohen Grand Reserve juustoa
1 rkl kylmää vettä

Täyte
½ pkt (70 g) Juustoportti leipäjuustoa
2 dl Juustoportti Pehmeä turkkilainen jogurttia
1 sitruunan kuori
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Päällinen
½ pkt (70 g) Juustoportti leipäjuustoa
1 nippu parsaa
1 nippu retiisiä
1 pss (100 g) salaattisekoitusta
½ ruukkua persiljaa

Ohje

  1. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin jauhot ja juustoraaste. Lisää kylmä vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina ohueksi piiraspohjaksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi. Laita pohjan päälle toinen leivinpaperi ja peitä se esim. kuivilla herneillä. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä kokonaan.
  2. Murenna puolikas leipäjuusto teho-tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta kuoren keltainen osa seokseen ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuutioi loppu leipäjuusto. Vuole parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi retiisit. Laita parsat ja retiisit jäävesikulhoon vähintään 15 minuutiksi tai tarjoiluun saakka.
  4. Levitä täyteseos piiraspohjaan juuri ennen tarjoilua. Valuta ja kuivaa parsat ja retiisit. Laita salaattisekoitus täytteen pinnalle ja lisää päälle rapsakat kasvissuikaleet ja persiljaa.

Käytä näitä