Ainekset
4 dl Juustoportin Hyvin jogurtti mansikka-banaani-vadelma
2 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl kardemummaa
ripaus suolaa
3 kiiviä
50 g Juustoportin kirnuvoita paistamiseen
Lisäksi
1 rs (150 g) Juustoportin Crème Fraîche
1 rkl hunajaa tai ¼ tl aitoa vaniljaa
2 banaania
Tuoreita tai pakastettuja vadelmia ja mansikoita koristeluun
Ohje
- Sekoita kulhossa jogurtti, kananmunat, jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja suola tasaiseksi taikinaksi.
- Kuori kiivit ja pilko ne siivuiksi.
- Sulata voita lettupannun kuppeihin. Aseta lettupannun jokaiseen kuppiin viipale kiiviä ja kaada päälle taikinaa niin, että hedelmä peittyy. Lisää vielä toinen kiiviviipale taikinan päälle. Paista lettuja keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia, tai kunnes taikina on reunoilta hyytynyt ja paistopuoli on ruskistunut. Käännä letut ja paista vielä 1–2 minuuttia. Paista näin koko taikina.
- Lusikoi ranskankerma kulhoon, mausta hunajalla tai vaniljalla. Vispaa ranskankerma hieman notkeammaksi.
- Kuori ja viipaloi banaani. Huuhtele ja pilko marjat tai sulata pakastemarjat. Tarjoile banaanit, marjat ja ranskankerma lettujen lisukkeina.