Jälkiruuat

Lakka-omenapiirakka

2 tuntia + piirakan jäähtyminen

8-10 palaa

Juustoportin Lakka-omenapiirakka

Ainekset

Pohja
125 g Juustoportin kirnuvoita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl fariinisokeria

Täyte
1 prk (150 g) Juustoportin AB-jogurtti lakka
2 kananmunaa
2 rkl hunajaa
4 dl (300 g) lakkoja
2 omenaa

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita pehmeä voi, jauhot ja sokeri kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
  3. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
  4. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada seos piirakkapohjan päälle.
  5. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele omenasiivut piirakan pinnalle.
  6. Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pohjan reunat ovat kevyesti ruskistuneet.
  7. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Piirakan pohja on kuumana pehmeä, mutta se kiinteytyy jäähtyessään.

Käytä näitä