Ainekset
Pohja
125 g Juustoportin kirnuvoita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl fariinisokeria
Täyte
1 prk (150 g) Juustoportin AB-jogurtti lakka
2 kananmunaa
2 rkl hunajaa
4 dl (300 g) lakkoja
2 omenaa
Ohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita pehmeä voi, jauhot ja sokeri kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
- Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada seos piirakkapohjan päälle.
- Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele omenasiivut piirakan pinnalle.
- Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pohjan reunat ovat kevyesti ruskistuneet.
- Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Piirakan pohja on kuumana pehmeä, mutta se kiinteytyy jäähtyessään.