Jälkiruuat

Mustaherukkavaahto ja raparperihilloke

4 annosta

Kesä on helppojen ja raikkaiden jälkkäri-reseptien aikaa. ☀️ Tämä Harri Syrjäsen resepti on juuri sellainen – ota kokeiluun! 😋

Ainekset

2 kpl Juustoportti pehmeä turkkilainen jogurtti mustaherukka (150 g)
200 g raparperia
2 rkl hillosokeria
2 rkl vettä
1,5 dl Juustoportti kuohukermaa
4 suklaakeksiä

Ohje

  1. Aloita valmistus keittämällä raparperihilloke. Leikkaa raparperi parin sentin pätkiksi. Laita kattilaan raparperi, vesi ja hillosokeri. Kiehauta ylös ja anna hautua 10 min miedolla lämmöllä. Jäähdytä hilloke.
  2. Valmista jogurttivaahto raparperihillokkeen jäähtyessä. Vatkaa ensin kuohukerma vaahdoksi. Lisää sekaan Juustoportti pehmeä turkkilainen jogurtti ja sekoita niin, että jogurtti jää raidoiksi vaahtoon.
  3. Murskaa lasien pohjalle yksi keksi per lasi. Jaa raparperihilloke laseihin. Nosta raparperihillokkeen päälle 2-3 rkl jogurttivaahtoa. Koristele mintunlehdillä. Voit nauttia heti tai säilyttää kylmässä ja tarjoilla myöhemmin.

Käytä näitä