Jälkiruuat

Sokeroimaton HYVIN täytekakku

Aktiivinen 1 h, passiivinen 3 h

10-12

Sokeroimaton syntymäpäiväkakku saa makunsa banaaneista sekä HYVIN jogurtista, täyte mustikoista ja HYVIN mustikkaisesta keitosta.

Ainekset

Pohja (20 cm kakkuvuokaan):
3 dl Juustoportti Hyvin mansikka-banaani-vadelmajogurttia
200 g Juustoportti Kirnuvoita
3 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl ruokasoodaa
sulatettua voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen
(3 rkl juoksevaa hunajaa halutessasi kakusta makeamman)

Täyte ja kuorrute:
3,3 dl Juustoportti kuohukermaa
3 kypsää banaania
100 g mustikoita (tuoreita tai pakastettuja marjoja sulatettuna)
1 dl Juustoportti Hyvin sokeroimatonta mustikkaista keittoa

Koristelu:
tuoreita marjoja
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Viipaloi banaanit ja nosta kulhoon. Kaada päälle kuohukerma ja anna maustua jääkaapissa pohjan valmistuksen ja jäähdytyksen ajan.
  2. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele 20 cm kakkuvuoka sulatetulla voilla ja korppujauhota huolellisesti. Anna levätä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat pohjan.
  3. Sulata Kirnuvoi pohjaa varten ja anna jäähtyä hetki. Yhdistä kaikki pohjan raaka-aineet kulhossa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia, kumoa ja jäähdytä kumottuna. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen juuri ennen kakun täyttämistä.
  5. Kaada banaani-kermaseos siivilään ja painele banaaneja, jotta kerma valuu omaan kulhoonsa. Vatkaa siivilöity kerma kuohkeaksi vaahdoksi Hyvin mustikkaisen keiton kanssa.
  6. Sekoita banaanit mustikoiden kanssa kakun täytteeksi.
  7. Kokoa kakku. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Levitä päälle osa banaani-mustikkatäytteestä ja sen jälkeen hieman vatkattua mustikkakermaa. Toista sama myös toisessa kakkukerroksessa. Nosta päälle kakun kansi.
  8. Koristele kakku. Käytä loput mustikkakermasta kakun kuorruttamiseen. Levitä tasaisesti pinnalle ja reunoille. Viimeistele kakku tuoreilla marjoilla sekä syötävillä kukilla.

Käytä näitä