Ainekset
Pohja (20 cm kakkuvuokaan):
3 dl Juustoportti Hyvin mansikka-banaani-vadelmajogurttia
200 g Juustoportti Kirnuvoita
3 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl ruokasoodaa
sulatettua voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen
(3 rkl juoksevaa hunajaa halutessasi kakusta makeamman)
Täyte ja kuorrute:
3,3 dl Juustoportti kuohukermaa
3 kypsää banaania
100 g mustikoita (tuoreita tai pakastettuja marjoja sulatettuna)
1 dl Juustoportti Hyvin sokeroimatonta mustikkaista keittoa
Koristelu:
tuoreita marjoja
syötäviä kukkia
Ohje
- Viipaloi banaanit ja nosta kulhoon. Kaada päälle kuohukerma ja anna maustua jääkaapissa pohjan valmistuksen ja jäähdytyksen ajan.
- Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele 20 cm kakkuvuoka sulatetulla voilla ja korppujauhota huolellisesti. Anna levätä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat pohjan.
- Sulata Kirnuvoi pohjaa varten ja anna jäähtyä hetki. Yhdistä kaikki pohjan raaka-aineet kulhossa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia, kumoa ja jäähdytä kumottuna. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen juuri ennen kakun täyttämistä.
- Kaada banaani-kermaseos siivilään ja painele banaaneja, jotta kerma valuu omaan kulhoonsa. Vatkaa siivilöity kerma kuohkeaksi vaahdoksi Hyvin mustikkaisen keiton kanssa.
- Sekoita banaanit mustikoiden kanssa kakun täytteeksi.
- Kokoa kakku. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Levitä päälle osa banaani-mustikkatäytteestä ja sen jälkeen hieman vatkattua mustikkakermaa. Toista sama myös toisessa kakkukerroksessa. Nosta päälle kakun kansi.
- Koristele kakku. Käytä loput mustikkakermasta kakun kuorruttamiseen. Levitä tasaisesti pinnalle ja reunoille. Viimeistele kakku tuoreilla marjoilla sekä syötävillä kukilla.