Aktiivinen: 40 min + passiivinen: 4–5 h (hyytyminen + jäähdytys)
10-12
Pohja:
200 g kaurakeksejä (esim. kanelilla ja kardemummalla maustettuja)
80 g Juustoportti Kirnuvoita
Täyte:
2 prk (á 150 g) Juustoportti jogurttirahka uuniomena
1 prk (130 g) Juustoportti smetanaa
2 dl Juustoportti kuohukermaa (säästä loput 3,3 dl purkista koristeluun)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
Omenakuutiot täytettä varten:
2 keskikokoista omenaa (n. 120 g)
½ rkl Juustoportti Kirnuvoita
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
Kinuskikuorrutus:
2 dl valmista kinuskikastiketta
2 liivatelehteä
Koristelu:
1,3 dl Juustoportti kuohukermaa
granaattiomenan siemeniä
kaurakeksimurua
1. Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Murskaa keksit hienoksi. Sulata kirnuvoi ja sekoita murujen joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
2. Kuori omenat ja kuutioi pieniksi (0,5–1 cm). Kuumenna voi pannulla ja lisää omenakuutiot, sokeri ja kaneli. Paista muutama minuutti, kunnes omenat hieman pehmenneet. Jäähdytä hyvin.
3. Laita 5 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Vaahdota 2 dl kuohukermaa (säästä loput koristeluun). Sekoita kulhossa jogurttirahka, smetana, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna tilkka vettä, liuota kuivaksi puristetut liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana jogurttirahka-smetanaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma ja jäähdytetyt omenakuutiot.
4. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
5. Kinuskikuorrutus: Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata pienessä määrässä vettä. Sekoita liivatteet huoneenlämpöiseen kinuskikastikkeeseen ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
6. Koristelu: Vaahdota loput kuohukermasta ja pursota kakun päälle. Ripottele granaattiomenan siemeniä ja kaurakeksimurua koristeeksi.